0
Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg.

Over ons

 

Over de eigenaar & kok Binsar

Binsar is geboren en getogen in Midden-Java, nabij Semarang, de hoofdstad van deze provincie. Op zijn 18e vertrok hij naar Jakarta. Daar deed hij eerst een opleiding tot ‘Bartender’ en werkte als zodanig in het hotel van zijn neef. Jeugdige onrust bewoog hem ertoe ontslag te nemen en na wat zoeken vond hij werk als assistent-kok in een glasfabriek. Hier werd zijn sluimerende passie voor koken pas echt tot leven gewekt. In de glasfabriek moesten dagelijks 1500 monden gevoed worden en tussen de vele koks die stonden te koken leerde Binsar de échte Indonesische keuken, met al haar verse kruiden, tot in de puntjes kennen én waarderen. 

Wederom diende de onrust zich aan. Gesponsord door de neef van het hotel vertrok hij naar Nederland. Eenmaal in Nederland nestelde hij zich in Den Haag en werkte met veel plezier bij diverse restaurants en toko’s. En het mag gezegd worden: overal waren ze uitermate tevreden over zijn kookkunsten.

In 2001 besloot hij

om met zijn vrouw Willy en hun twee kinderen Maurice en Laurens

naar Groningen te verhuizen. Daar werkte hij 2,5 jaar in een restaurant waar ze door omstandigheden zijn contract niet konden verlengen. Wat nu? Er wordt weleens gezegd: “Als God ergens een deur sluit, dan opent Hij ergens anders een venster.” Dit gezegde is geheel van toepassing op de verdere verloop van Binsar’s loopbaan. Want op het moment dat zijn contract niet werd verlengd, deed de gelegenheid zich voor om zijn eigen toko te beginnen. En met een onvoorwaardelijk vertrouwen in zijn kookkunsten durfden Binsar en Willy de gok te wagen en openden zij in juli 2004 hun eigen toko: Toko Semarang.

Wat ontzettend heeft geholpen is dat de toko van het begin af aan van harte welkom is geweest in de stad. Veel klanten konden nauwelijks wachten tot de opening. Daarnaast heeft de combinatie van keihard werken, heerlijk koken, constante kwaliteit, fijn personeel en verstandige besluiten achter de schermen er ook toe geleid dat het de toko altijd voor de wind is gegaan. Inmiddels geniet de toko een naamsbekendheid tot ver buiten Groningen.

Over het team

Natuurlijk had Toko Semarang nooit zo kunnen groeien zonder de inzet van het personeel. Elke medewerker heeft op zijn of haar manier een steentje bijgedragen. 

Het huidige team dat voor u klaarstaat doet dit al sinds 2010. Toen kwam Basuki in dienst. Daarvoor waren Betty (2005), Danny (2008) en Anita (2008) al van de partij. Een fijne club mensen met maar een doel voor ogen: het u, als gast, zoveel mogelijk naar de zin te maken. 

Sinds 2015 draait de jongste zoon Laurens ook mee in de toko. Het talent om lekker te koken heeft hij van zijn vader en sinds zijn basisopleiding tot kok werkt hij óf in de keuken óf achter de toonbank.

Over de

Eigenaar & kok Binsar

Binsar is geboren en getogen in Midden-Java, nabij Semarang, de hoofdstad van deze provincie. Op zijn 18e vertrok hij naar Jakarta. Daar deed hij eerst een opleiding tot ‘Bartender’ en werkte als zodanig in het hotel van zijn neef. Jeugdige onrust bewoog hem ertoe ontslag te nemen en na wat zoeken vond hij werk als assistent-kok in een glasfabriek. Hier werd zijn sluimerende passie voor koken pas echt tot leven gewekt. In de glasfabriek moesten dagelijks 1500 monden gevoed worden en tussen de vele koks die stonden te koken leerde Binsar de échte Indonesische keuken, met al haar verse kruiden, tot in de puntjes kennen én waarderen.

Wederom diende de onrust zich aan. Gesponsord door de neef van het hotel vertrok hij naar Nederland. Eenmaal in Nederland nestelde hij zich in Den Haag en werkte met veel plezier bij diverse restaurants en toko’s. En het mag gezegd worden: overal waren ze uitermate tevreden over zijn kookkunsten.

In 2001 besloot hij

Om met zijn vrouw Willy en hun twee kinderen Maurice en Laurens.

naar Groningen te verhuizen. Daar werkte hij 2,5 jaar in een restaurant waar ze door omstandigheden zijn contract niet konden verlengen. Wat nu?

Er wordt weleens gezegd: “Als God ergens een deur sluit, dan opent Hij ergens anders een venster.” Dit gezegde is geheel van toepassing op de verdere verloop van Binsar’s loopbaan. Want op het moment dat zijn contract niet werd verlengd, deed de gelegenheid zich voor om zijn eigen toko te beginnen. En met een onvoorwaardelijk vertrouwen in zijn kookkunsten durfden Binsar en Willy de gok te wagen en openden zij in juli 2004 hun eigen toko: Toko Semarang.

Wat ontzettend heeft geholpen is dat de toko van het begin af aan van harte welkom is geweest in de stad. Veel klanten konden nauwelijks wachten tot de opening. Daarnaast heeft de combinatie van keihard werken, heerlijk koken, constante kwaliteit, fijn personeel en verstandige besluiten achter de

Over het team

Natuurlijk had Toko Semarang nooit zo kunnen groeien zonder de inzet van het personeel. Elke medewerker heeft op zijn of haar manier een steentje bijgedragen.

Het huidige team dat voor u klaarstaat doet dit al sinds 2010. Toen kwam Basuki in dienst. Daarvoor waren Betty (2005), Danny (2008) en Anita (2008) al van de partij. Een fijne club mensen met maar een doel voor ogen: het u, als gast, zoveel mogelijk naar de zin te maken.

Sinds 2015 draait de jongste zoon Laurens ook mee in de toko. Het talent om lekker te koken heeft hij van zijn vader en sinds zijn basisopleiding tot kok werkt hij óf in de keuken óf achter de toonbank.

Een blik op de toekomst

Nu, in 2018, barst de toko inmiddels uit haar jasje. Maar ook nu staat het venster open. De oudste zoon Maurice is op een leeftijd dat hij het stokje graag wil gaan overnemen. Met zijn jeugdig enthousiasme en zijn kennis vanuit zijn opleiding ziet hij vele mogelijkheden de toko verder te laten uitgroeien. Eén daarvan is om nu ook eindelijk te gaan bezorgen. Het jaar 2018 staat voor de toko dan ook in het teken van het opzetten van een externe keuken en het beginnen met bezorgen.

Voor Afhalen

De Toko

Gedempte Zuiderdiep 119,
9711 HE Groningen

050 - 3129933

 

Dinsdag t/m Zaterdag

12:00 tot 20:00 uur

Ons Adres

Voor Afhalen & Bezorgen

Centrale Keuken

Beckerweg 25 -4,
9731 AX Groningen

050-3644262

 

Dinsdag t/m Zondag

16:00 tot 21:00 uur

Ons Adres

1,

Haal het op bij onze toko aan het Gedempte Zuiderdiep 119, di-za van 12.00-20.00 uur.

 

2,

Haal het op bij onze centrale keuken aan de Beckerweg 25, di-zo van 16.00-21.00 uur.

 

3,

Laat het bezorgen* en betaal € 2,- bezorgkosten, ongeacht de grootte van de bestelling di-zo van 16.00-21.00 uur.

X