Binsar is geboren en getogen in Midden-Java, nabij Semarang, de hoofdstad van deze provincie. Op zijn 18e vertrok hij naar Jakarta. Daar deed hij eerst een opleiding tot ‘Bartender’ en werkte als zodanig in het hotel van zijn neef. Jeugdige onrust bewoog hem ertoe ontslag te nemen en na wat zoeken vond hij werk als assistent-kok in een glasfabriek. Hier werd zijn sluimerende passie voor koken pas echt tot leven gewekt. In de glasfabriek moesten dagelijks 1500 monden gevoed worden en tussen de vele koks die stonden te koken leerde Binsar de échte Indonesische keuken, met al haar verse kruiden, tot in de puntjes kennen én waarderen.
Wederom diende de onrust zich aan. Gesponsord door de neef van het hotel vertrok hij naar Nederland. Eenmaal in Nederland nestelde hij zich in Den Haag en werkte met veel plezier bij diverse restaurants en toko’s. En het mag gezegd worden: overal waren ze uitermate tevreden over zijn kookkunsten.
om met zijn vrouw Willy en hun twee kinderen Maurice en Laurens naar Groningen te verhuizen. Daar werkte hij 2,5 jaar in een restaurant waar ze door omstandigheden zijn contract niet konden verlengen. Wat nu? Er wordt weleens gezegd: “Als God ergens een deur sluit, dan opent Hij ergens anders een venster.” Dit gezegde is geheel van toepassing op de verdere verloop van Binsar’s loopbaan. Want op het moment dat zijn contract niet werd verlengd, deed de gelegenheid zich voor om zijn eigen toko te beginnen. En met een onvoorwaardelijk vertrouwen in zijn kookkunsten durfden Binsar en Willy de gok te wagen en openden zij in juli 2004 hun eigen toko: Toko Semarang. Wat ontzettend heeft geholpen is dat de toko van het begin af aan van harte welkom is geweest in de stad. Veel klanten konden nauwelijks wachten tot de opening. Daarnaast heeft de combinatie van keihard werken, heerlijk koken, constante kwaliteit, fijn personeel en verstandige besluiten achter de schermen er ook toe geleid dat het de toko altijd voor de wind is gegaan. Inmiddels geniet de toko een naamsbekendheid tot ver buiten Groningen.
In 2018 barstte de toko uit haar jasje. Maar ook toen stond het venster open. De oudste zoon Maurice kwam op een leeftijd dat hij het stokje graag wilde gaan overnemen. Met zijn jeugdig enthousiasme en zijn kennis vanuit zijn opleiding ziet hij vele mogelijkheden de toko verder te laten uitgroeien. Het jaar 2018 stond voor de toko dan ook in het teken van het opzetten van een externe keuken en het beginnen met bezorgen.
Natuurlijk had Toko Semarang nooit zo kunnen groeien zonder de inzet van het personeel. Elke medewerker heeft op zijn of haar manier een steentje bijgedragen. Het vaste team dat nog steeds voor je klaarstaat doet dit al sinds 2010. Toen kwam Basuki in dienst. Daarvoor waren Betty (2005), Danny (2008) en Anita (2008) al van de partij. Een fijne club mensen met maar een doel voor ogen: het jouw, als gast, zoveel mogelijk naar de zin te maken. Naast de oudste zoon draaide de jongste sinds 2015 ook mee in de toko. Het talent om lekker te koken heeft hij van zijn vader en hij werkte óf in de keuken óf achter de toonbank. Door de opening van onze nieuwe locatie aan de Beckerweg en het feit dat we nu ook bezorgen, is het team nog verder uitgebreid. Met z'n allen, ieder op z'n beste plek, staan we graag voor je klaar.
Vestiging
Zuiderdiep (Toko)
Gedempte Zuiderdiep 150
9711 HN Groningen
050-3129933
zuiderdiep@tokosemarang.nl
Openingstijden
Vestiging
Beckerweg (Dapur)
Beckerweg 25
9731 AX Groningen
050-3644262
beckerweg@tokosemarang.nl
Openingstijden
© 2024 Copyright Toko Semarang